lauantai 14. helmikuuta 2015

Puomit 12.2

Mustaa, itseasiassa kuulakärkikynän sinistä valkoisella-hanna. Toivoin kyseistä ponia itseasiassa jo viime tunnilla estejaksoksi, saamani piti.

Hain waltterin tarhasta Ennen puoli viittä, poika oli tulossa meidän tunnille 17-18. Käytiin räpsimässä muutamat kuvat tallin edustalla, sen jälkeen aloin laittamaan sitä kuntoon. Ylätallin kellon täytyi tottakai olla jäljessä, joten oltiin maneesilla hieman myöhässä, porukka oli jo hevosten selässä. Mitä pienistä, ei sentään ollut perjantai 13.

Aloitettiin työskentely käynnissä, vasemmassa kierroksessa. Vasemman puoleisen pitkän sivun vieressä oli puomilinja, linjan alussa kolme puomia ja loppupuolella yksi. Tultiin tätä aluksi käynnissä. Hannalla oli eteenpäinpyrkimystä aikalailla, joten tein paljon puolipidätteitä sekä muutamia pysähdyksiä. Vastakkaisen pitkän sivun keskipisteestä alkoi kymmenen metrin voltti sisälle päin. Poni laskeutui aika-ajoin luotiviivan alapuolelle, osittain johtuen siitä ettei ulko-ohja tukenut tarpeeksi. Siirryttiin kevyeeseen raviin, ja jatkettiin samaa tehtävää, mutta puomilinjan keskivaiheille muutaman askeleen käyntisiirtyminen mukaan lukien. Hanna oli alussa aika tahmea, mutta sekin onneksi katosi ajan edetessä. Tosi paljon tässä kohdassa oli pohkeen tuettavana, omalla moottorilla kulkeminen loppui kuin seinään. Tässä välissä taisi olla myös välikäynnit.


Jäätiin kahdelle pääty-ympyrälle, joilla omatoimisesti ravi-käyntisiirtymisiä. Pikkuhiljaa hanna alkoi kuunnella istuntaa paremmin, ja tähän osuuteen olin tyytyväinen. Siirryttiin käynti-ravisiirtymisistä omatoimisiin ravi-laukkasiirtymisiin, alussa tein todella lyhyitä pätkiä varmistaen, että poni tosiaan oli kuulolla. Alussa tuli pieniä ennakointeja, mutta muuten sujui oikein mallikkaasti. Jäätiin vielä muutamaksi ympyrän kierrokseksi ylläpitäen laukkaa esteistunnassa, sekin sujui hyvin joskin omat käteni seikkaili taas hannan tukassa. Laukka oli mielestäni hyvää ja tahdikasta, sekä poni oli tosi tasanen kädelle. Ravistakin alkoi tulla tahdikkaampaa ja takajalat alkoivat polkea paremmin.Vaihdettiin suuntaa.


Jäätiin kävelemään kahdelle voltille. Tultin yksitäin ravissa puomilinjalle, kolme ravipuomia kevyessä istunnassa. Tämän jälkeen laukannosto ja miltei keskiympyrän kokoinen voltti vasemmalle esteistunnassa. Linjalle palatessa ylitettiin vielä yksittäinen puomi, ravin kautta käyntiin siirtyminen tapahtui lyhyen sivun puolella. Hannaa joutui pidättelemään aikas paljon kolmella ravipuomilla. Nostot olivat nytkin hyviä, ei ehkä yhtä hyviä kuin aijemmin. Laukka silti pyöri hyvin, sain kädetkin pois ponin tukasta. Ehdittiin tulla sama juttu kolme kertaa. Tältä tehtävältä valitettavasti ei kuvia ollut.
Ei ole vähään aikaan tullut yhtä kuuma ratsastaessa, seuraavana päivänä käsilihaksia taisi vähän kolottaa. Kaikin puolin olen tyytyväinen tuntiin, hanna oli tasaisempi ja mukavempi ratsastaa kuin edellisellä kerralla. Poni kuunteli istuntaa hyvin, olin tästä yllättynyt hyvällä tavalla. Seuraavalla kerralla vuorossa hyppäämistä, kouluratsastuksen suosijana kuitenkin pieni hinku esteille mulla alkaa tulla.


Ensimmäinen postaus check, haluaisin kuulla näin tähän alkuun teidän kommentteja mun kirjoitustyylistä, tekstin sekä kuvien määrästä, niiden muokkauksista ja laadusta. Tykkäättekö ulkoasusta (tästä kaikki kiitos kuuluu Idalle). Omasta mielestäni kuvia oli hieman liikaan tekstiin verrattuna, seuraavalla kerralla muutosta siihen. Talvella pimeinä iltoina maneesissa kuvaaminen on rasittavaa, heilahtaneita kuvia on monta kertaa enemmän kun muuna aikana. Maneesikuvien muokkaamisesta sen verran, että itse en pidä rajuista muutoksista, lisään valoisuutta ja syvyyttä, kontrastia hieman ja joskus terävöitän. Suuri muokkaus tekee maneesikuvista mielestäni liian tekaistun näköisiä. Tämän postauksen kuvat on otettu Ninan kameralla canon eos 700d, missä mun pidempi objektiivi. 


-Netta

6 kommenttia:

 1. tää postaus oli just kiva ;) ja varsinki tos vikassa kuvassa hanna näyttää super hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos x) ja joo loppuu kohden parani ihan sikan!

   Poista
 2. must tää oli just hyvä! laiskana lukijana tykkään jos on PAALJON kuvia nii mua ei todellakaan haittaa jos on vähän textiä ja paljon kuvii :D

  VastaaPoista
 3. Tää oli just kiva postaus! Teil meni Hannan kaa kyl tosi hyvin, eikä todellakaa ollu liikaa kuvia :D Must tuntuu et tungen ittekki postauksen aina tätteen kuvia ja teksti jää vähemmälle. Mutta parempi ettei tuu semmosta pitkää ja tylsää tekstiä vaan just tämmöne sopivan pitunen että jaksaa lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okejj :) haha kiitos oliha se elukka ihan muksa!

   Poista