perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ratsastusleiri 2015 - Relanderin ponitalli

Tämä postaus käsittelee kaikkia leirin viittä päivää lyhyesti koosteen muodossa. Siellä tapahtui niin paljon, etten väkisinkään pysty muistamaan kaikkia tapahtumia pilkkua viilaten. Suuntaa-antava postaus säästää mun ja myös luultavati teidänkin energiaa.
Sunnuntaina saavuimme paikan päälle samalla poppoolla kuin viime vuonna sisältäen Idan ja hänen serkkunsa Saanan ja Siirin. Tänä vuonna varasimme hyvin aikaa perinteiseen kaupassakäyntiin joten saavuimme tallille ensimmäisinä. Pääosin samalla porukalla leireiltiin kun viimevuonna, muutamaa nuorempaa uutta tyttöä lukuunottamatta. 

Maanantaina päivä alkoi kahviossa rymien sekä leirihoitujen jaolla. Ratsastusryhmät jaettiin pituuden mukaan ja onnekseni pääsin hevosryhmään. Leirihoitsuksi sain mukavaksi osottautuneen Dexterin, kaverin selässä en ollut pomppinut kylläkään kertaakaan edeltävänä vuonna. 
          Haettiin hoitohevoset parin kilometrin päästä Haimilahdesta laitsalta suitset kourassa ja ratsastettiin ne takaisin tallille. Ensimmäinen tunti mennään aina hoitsulla joten pääsin kokeilemaan Dexteriä, se oli erittäin mukava kaveri. Kuvia ei ollut valitettavasti kun pari alkutunnista.


Iltapäivällä oli vuorostaan esteiden vuoro, menin Royalilla.
          Iltaohjelmassa leirikaste, oli muuten hyvä ja limanen sellanen!

Tiistaina aamulla koulua Sennillä, tämäkin uusi tuttavuus. Istuntaharjoituksia pääosin kolmikaarisen muodossa ilman jalustimia.
          Iltapäivällä hyppytunnin vuoro. Tällä kertaa ratsukseni sain ihan hevosen, Gloxien. Tunti oli kiva ja Gloxie hyppäsi hyvin. Mitä nyt itse yhdellä sarjalla säädin - tasapaino petti ja jalustin tippui, ei kummempia. Hypättiin 4 esteen rataa. Vasemmassa kierroksessa pysty, suuntaavaihtava okseri lävistäjällä ja kahen esteen sarja loppuun.


Keskiviikkona koulutunti ilman satulaa Snaigella, väistöjä.


Iltapäivällä oli tarkotus lähteä maastoesteille mutta ukkostamisen vuoksi jäätiin tallile ja hypittiin maneesissa "maastoesterataa." Dexter oli jälleen mukavan tuntunen.


Perinteinen kankikuolaintunti oli torstaina. Viimevuoden leirihoitsuni Pähkinä oli tuolloin ratsuni. Älyttömän kivan tuntunen poni.


Treenattiin iltapäivällä leirikisoija varten, allani Qvist aka Kuisti. 


Yömaasto oli ujutettu vielä viimeiseen iltaan/yöhön. Listassa luki Elvis, tallin isoimpiin hevosiin kuuluva lupsakka ruuna. Maasto oli mukava ötököistä huolimatta.

.Leirikisat ja c-merkki perjantaina. Suoritettiin Idan kanssa c-merkin kouluosuus minkä menin Pähkinällä. Hyväksytty suoritus prosentein 64. 
          C-merkin esteosuus suoritettiin leirikisoissa. Mulla ja Idalla molemmilla ratsuna Dexter. Olin luokkani (60cm) kolmantena lähtövuorossa. Kyseessä oli 7 esteen ja yhden puomin taitoesterata. Mulle tuli puhdas rata mutta viimeiselle puomille en saanut pidätteitä läpi ja poni tuli ravin sijasta sen laukassa. Jaettu kolmas sija, hyväksytty c-merkin esteosuus.


Kotiutuminen tapahtui Haimilahden ponien vientireissun ja loppumehujen jälkeen. Kiitos tästä, ensi vuonna uudelleen!-Netta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti